Herinneringen

Heeft u ook herinneringen aan Dukenburg en wilt u deze met ons delen? Neem dan contact met ons op via info@canonvandukenburg.nl. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op om uw herinnering ook op deze website te plaatsen.

51e herinnering: Trudy, koster en aanspreekpunt

Trudy, koster en aanspreekpunt van de Ontmoetingskerk. Trudy Broekhuizen woont sinds 1977 in de Weezenhof. In 1982 is haar man overleden en vanaf die tijd is ze alleen.

Lees meer

50e herinnering: Pionier Henny Henders

Al in februari 1968 komt Henny in de Aldenhof te wonen. Het was in het begin echt pionieren, er was namelijk nog niet veel.

Lees meer

Geschiedenis familie Zegers

Drie generaties Zegers hebben op de boerderij gewoond. Met de aanleg van de nieuwe wijk verdwenen de boerenbedrijven meer en meer uit het gebied.

Lees meer

Piet Saras bouwde mee

Aan de bouw van de vele woningen in Dukenburg, kleven meer herinneringen dan je zo op het eerste gezicht zou vermoeden.

Lees meer

Rebelse radiopiraterij

Tussen de drie zendmasten op Dukenburgflats van radiopiraten Keizerstad, Contact en Delta was in de jaren 80 de ontvangst van reguliere zenders als Hilversum 3 abominabel.

Lees meer

Een bijzondere Haagse

Een dinsdagochtend begin juli. Ik fiets onder grijze luchten naar Tolhuis en kom een beetje bezweet aan bij Hennie Bauer die in de woongroep Non Solus woont.

Lees meer

Een veelzijdige vrouw

Marloes is geboren in het dorpje Ravenstein, gelegen aan de Maas, op 20 november 1961.
Ze is nu al een tijdje werkzaam als hoofd kosteres in de Ontmoetingskerk in Dukenburg.

Lees meer

Zijn infrastructuur

Na drie minuten weet je al dat je in gesprek bent met een ras Dukenburger. Zijn eerste “home” stond in 1970 in de Lankforst en vanaf 1974 houdt Hans Gerrits domicilie in Tolhuis.

Lees meer

Vincent, muzikaal genie

Vincent Cuppen is op 31 oktober 1958 geboren in Nijmegen. In de toen nog nieuwe wijk, Heescheveld. In een groot gezin met acht kinderen was hij de zesde in de kinderrij.

Lees meer

Botje door de neus

Hans Veltmeijer en Rob Vendel zijn namens de werkgroep Canon van Dukenburg op 3 mei op bezoek bij Jo en Jaan Dorland. Met z’n tweeën durven ze wel!

Lees meer

De eerste wijkagent

“Wat moet ik hier nou de hele dag in deze slaapstad doen?” Herman Wissink, eerste wijkagent van Dukenburg van 1971 tot 1983, aan het woord over deze pionierstijd.

Lees meer

Van pastoor naar pastor

De ontwikkeling van de katholieke kerk in de Ontmoetingskerk, zoals pastor Theo van Grunsven vertelt: “Van pastoor naar pastor, we verloren een O maar wonnen er veel bij”.

Lees meer

Eerste voorzitter StAAD

Als men in de tachtiger jaren werkloos raakte, moest men voor sociale voorlichting en andere belangrijke informatie naar het werkelozencentrum Unitas.

Lees meer

Huisarts in “het dorpse”

Na 34 jaar heeft het huisartsenechtpaar Volkers-Grol de doktersdeur achter zich dicht getrokken. In deze herinnering vertellen zij over hun leven als huisartsen in Dukenburg.

Lees meer

Herinneringen uit 2006

In 2006 bestond het grootwinkelcentrum Dukenburg 30 jaar. Sinds die tijd zijn er natuurlijk wijzigingen geweest zoals winkels die kwamen en verdwenen.

Lees meer

Het Peemankeetje

Wim werd in 1926 in het Willemskwartier geboren.
Na de lagere school volgde hij de MULO en ging werken bij zijn vader in de kruidenierszaak.

Lees meer

Du(c)kenburger

De heer Derks is een van de bewoners van het oude Duckenburg die zijn plekje heeft gevonden in het nieuwe Dukenburg. In deze herinnering zijn verhaal over toen en nu.

Lees meer

Ze weten wat ze willen

Liesbeth Maas is fysiotherapeute en heeft haar praktijk aan de zestigste straat in de Meijhorst.
Toen Liesbeth haar diploma had gehaald, was er een overvloed aan fysiotherapeuten.

Lees meer

Een vergeten beroep

Peter Venrooij was als consulent OWWZ (Onderwijs aan WoonWagen en Zigeunerkinderen) intermediair tussen kinderen, ouders, scholen en instellingen.

Lees meer

Een leven in Meijhorst

In de flat ‘Schuilenburg’ 1 in Meijhorst is de heer Bakker de langst wonende. Hij heeft als man een bijzonder beroep en is een betrokken op zijn woonomgeving en zijn medemens.

Lees meer

Goed buur(t)schap

Stichting Anour Madrasati zet in op drie samenhangende pijlers: educatie, opvoeding en cultuur. In hun school, moskee en in de Dukenburgse gemeenschap.

Lees meer

Enthousiasme op Maurits

Directeur van het eerste uur van de Prins Mauritsschool Harm Oostdijk, herinnert zich van deze begintijd, vooral de grote ouderbetrokkenheid.

Lees meer

Oecumene

Het begrip ‘oecumene’ een cruciaal woord waarin de pastors volledig geloven, ook naar de toekomst. Het woord krijgt haar betekenis in deze samenwerkende kerk.

Lees meer

Assen in de modder

Ik zakte daar met de bus tot aan de assen de modder in. Het rijden met een pendelbus van Hatert naar Dukenburg is in de beginjaren niet zonder gevaar aldus Wil van Eekeren.

Lees meer

Participatie

StAAD zorgt dat mensen met een beperking kansen krijgen. Past dit binnen de opzet van de participatiewet?’, vroeg Jan van den Berg vorig jaar aan de burgemeester.

Lees meer

Een brug te ver

Toen wij in 2002 uit Nijmegen Oost naar Dukenburg verhuisden, hoorden wij van alle kanten, dat is een brug te ver. Daar krijg je spijt van…..of niet?

Lees meer

Kinderen en vijvers

Vijvers zijn soms te aantrekkelijk. Meerdere kinderen zijn in de loop van de jaren in het water terecht gekomen. Zo ook Yvonne Stoer die door haar moeder gelukkig op tijd is gered.

Lees meer

Visvijvers

Eind jaren zestig, begin zeventig was er in Dukenburg niet zoveel te doen voor de jeugd. Maar gelukkig waren er vijvers. En dus, zoals Jaap van Essen vertelt, viste iedereen.

Lees meer

Vrijwilliger Klaaswinkel

Toen Thijs, geboren in Limburg, eenmaal actief was in de Ontmoetingskerk werd hij al gauw betrokken bij het ophalen, selecteren en opslaan van al die spullen voor de Klaaswinkel.

Lees meer

Een volkstuintje

Samen met andere buurtgenoten heeft Monica in 2012 het idee voor een volkstuin voor de maisonnette-bewoners met vol enthousiasme van de grond getild.

Lees meer

Een huis voor George

Het was in 1971 een hele overgang, van een studentenkamer in de Vondelstraat naar een vijfkamerwoning in Meijhorst. Maar hij was afgestudeerd en had een baan aan de Radboud

Lees meer

C1000 en Nico de Boer

In 1984 neemt Nico de Boer de supermarkt in Meijhorst over en deze gaat verder onder de naam ‘C1000’. Nico zegt over die tijd: “ik ben in augustus in de Meijhorst begonnen”.

Lees meer

Siero Doe-Het-Zelf

Gisteren ging ik op bezoek bij de Heer en Mevrouw Siero om hun verhaal te vangen van hun werkleven in Dukenburg.
Zij vertelden mij over hun Doe-het-zelf-Zaak.

Lees meer

Huub Spierings

Huub Spierings was hoofdagent van de politie in Nijmegen. In Dukenburg is hij vooral bekend als een van de initiatiefnemers en 1e voorzitter van de VAD (Vakantie Activiteiten Dukenburg)

Lees meer

Noud directeur

Het is allemaal begonnen met een telefoontje; “We richten een Montessorischool op. We zoeken een hoofd van de school. Graag willen we op korte termijn een gesprek met je”.

Lees meer

1e schooldag als directeur

De eerste schooldag, ik zal het niet snel vergeten. Er was nog geen meubilair. Alle materialen stonden op de grond. Er zaten ongeveer twintig kinderen in mijn groep.

Lees meer

Sjaan Vos-Remmerden

Sjaan Vos-Remmerden weet ons ook te vertellen dat de stedenbouwkundige van Dukenburg, de heer Olivier, regelmatig fruit kwam kopen bij de familie Koedam.

Lees meer

Jan Kueter, oud-directeur

Het is nu 40 jaar geleden dat ik de Samenwerkingsschool Tolhuis verliet. De herinneringen zijn vervaagd, maar zekere gebeurtenissen zijn in je geheugen gegrift.

Lees meer

Leven in velden en bossen

Gerrit Kokke en Jo Hopman zijn in de verte familie van elkaar. Zij delen het gegeven geboren Dukenburgers te zijn. Daarvan bestaan er inmiddels velen.

Lees meer

Prins en drukke directeur

Tijdens de eerste jaren dat de Willem Barentszschool bestond, hebben we samen met drie andere scholen bijzondere toneelavonden gehouden.

Lees meer

Zomaar wat herinneringen

Op de Andreasschool aan de Creutzbergweg kwam ik al mijn vriendinnen uit Dukenburg weer tegen. Ach arme, ze moesten heel dat eind fietsen, door weer en wind.

Lees meer

De Petroleumboer en ik

Mijn eerste herinnering aan Dukenburg is van 1954, ik was toen 4 jaar. Toen mocht ik mee met Piet van Os, die met paard en wagen met petroleum langs de huizen ging.

Lees meer

Leuke dingen Nutsschool

De Nederlandse rapper Gers Pardoel heeft als klein jongetje in de kleutergroep gezeten van Nutsschool Lankforst. Hij zat bij Hennie Rensen in de groep.

Lees meer

Groei en bloei Nutsschool

Na een grote verbouwing in 1992 ging de Nutsschool Lankforst ook nog fuseren met basisschool Samenspel uit de Weezenhof. Het gebouw was meteen weer te klein.

Lees meer

De Meiboom, mijn leven

In 1970 werd de Eikenhorst (later de Meiboom genoemd) in de Meijhorst opgeleverd en konden de eerste leerlingen zich aanmelden. Ted Hilgers werd benoemd als directeur.

Lees meer

Tejater Teneeter

Tejater Teneeter was destijds een toneelgroep, die het z.g. “meespeeltheater” ontwikkelde. Dit theater sneed onderwerpen aan die maatschappelijk toen heel relevant waren.

Lees meer

Chileense vluchtelingen

Vanwege de coupe van generaal Pinochet in Chili moesten velen naar o.a. Nederland vluchten. Eén gezin kwam in Weezenhof te wonen en Marguerita, kwam bij ons op school.

Lees meer

Kinderoppas anno 1970

Toen we in 1969, komend van een flat in Tilburg, een groot huis in Lankforst kregen, waren we dolgelukkig. We hadden twee kinderen van 3 maanden en bijna 2 jaar.

Lees meer

School in Tolhuis, terugblik

Ik was vanaf 1973 leerkracht aan RK Basisschool Het Tolhuis en De Springschans en vanaf 1986 directeur van De Springschans en De Dukendonck tot september 2009.

Lees meer

Een keuze uit velen

Gevraagd werd om een stukje te schrijven over ,,iets bijzonders” op de Prins Clausschool. Haast een onmogelijke opdracht. Bijna alles is bijzonder op deze bruisende school.

Lees meer

Naar onze zin in Dukenburg

We legden ons oor dit keer te luister bij het echtpaar Jo van Hees (81) en Cherry van der Leij (75). Met hen halen we herinneringen op over hun inzet voor Dukenburg.

Lees meer

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies' om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met uw bezoek op deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Wij gebruiken cookies voor het kunnen tonen van sommige content en om de bezoekersstatistieken bij te houden.

Sluiten