Ze weten wat ze willen

Liesbeth Maas is fysiotherapeute en heeft haar praktijk aan de zestigste straat in de Meijhorst.
Toen Liesbeth haar diploma had gehaald, was er een overvloed aan fysiotherapeuten. Regelmatig vond zij even werk als invalster, maar nooit voor vast. Na drie jaar was zij dat helemaal beu en kon ze een baan in Amerika krijgen. En dus vertrok Liesbeth. Maar ook in Amerika was het reizen geblazen. Van staat naar staat.
En iedere staat stelde ook nog andere eisen aan haar beroep. Dit was eigenlijk de reden dat ze weer na drie jaar terug kwam naar Nederland. Haar ouders woonden in die tijd in de Lankforst.
En in de Meijhorst werd toen hulp gezocht. Henk Jansen, die een praktijk had in de zestigste straat, was ziek. Toen Henk later overleed, heeft ze de praktijk overgenomen. Ze vond via een makelaar een woning in de Weezenhof en heeft daar tot 2012  met plezier gewoond. In de praktijk is ook nog plaats voor een pedicure en een acupunctuurpraktijk.

Al lijkt de zestigste straat op zich een beetje saai, achter de huizen is het een levendige boel. Liesbeth somt op wat er zich allemaal afspeelt.
In de vijver zitten eenden, ganzen en zelfs zwanen. Op de wal tussen haar huis en de vijver staan de bomen binnenkort weer in bloei. In die grote bomen ziet ze dikwijls roofvogels zitten, zoals de buizerd en de sperwer. Ze heeft er zelfs vossen gezien. En aan de overkant kijkt ze uit op het Douglas bosje, waar bloeiende jasmijn te zien is. Ja het uitzicht op die natuur vind zij het mooiste van Dukenburg. Toen ik haar vroeg of de klanten nu veranderd zijn in de afgelopen twaalf jaar, zei ze: “ja, met name de oudere mensen zijn veel mondiger geworden. Ze weten nu wat ze willen”.

Gitta Dekker
3 maart 2016

Voor alle overige herinneringen klik HIER