Siero Doe-Het-Zelf

Gisteren ging ik op bezoek bij de Heer en Mevrouw Siero om hun verhaal te vangen van hun werkleven in Dukenburg.

Zij vertelden mij over hun jaren dat zij in de Malvert een Doe-het-zelf-Zaak hadden.
Zij zijn afkomstig uit Maarsen, waar Henk is opgeleid tot huisschilder. Zijn vader had daar een schildersbedrijf en Henk droomde als kind al van een Doe- het-zelf-Zaak. Een soort winkel, die in die jaren sterk in opkomst was. Iedereen leek te willen klussen. Via de verfleverancier hoorde hij dat er in Nijmegen, in het winkelcentrum van de wijk Malvert, een zaak te koop stond.

Daar het echtpaar al vier kinderen had, moest er ook een woning komen. De firma Hagemans, waarvan de zaak werd overgenomen, wist zo goed te bemiddelen, dat de familie een nieuwe woning kreeg toegewezen in de in aanbouw zijnde wijk Meijhorst en wel in de 12de  straat.
Ze woonden daar prettig met fijne buren, de familie van Mechelen. De heer van Mechelen was pianoleraar. Het was ook de bedoeling van Hagemans dat ze de bedrijfsleider, de Heer Scharemans, een erg aardige man, zouden overnemen. Maar dat ging toch niet lukken, omdat dit te duur bleek. En de Heer Scharemans had daar alle begrip voor. Hij kwam zelfs invallen als het echtpaar Siero een dag weg moest.
Het was een flinke zaak want met drogist Tesser werd een derde winkel ruimte gedeeld, zodat ze elk anderhalve winkel hadden. Ze hebben er tot 1995 met plezier gewerkt en toen was het tijd om met pensioen te gaan. In Paul Couwenberg werd een opvolger gevonden.

Bij de afscheidsreceptie bleek wel hoe geliefd ‘de Siero’s’ waren in Dukenburg. Heel veel mensen bezochten de receptie om afscheid te komen nemen. Na afloop bleken ze tweehonderd flessen wijn en vele bloemstukken en andere geschenken rijker te zijn.
Er kwam ook een jonge man die indertijd als zaterdag hulp een zakcentje verdiende. Hij bedankte vooral Mevrouw Siero, en zei “U heeft mij opgevoed tot een zakenman en ik heb nu zelf een zaak. En dank zij u weet ik waar ik op moet letten om het de klanten naar de zin te maken”. Een mooi compliment!

In de periode daarna stortte met name Gerda zich in het vrijwilligerswerk. Vooral voor de Ontmoetingskerk en ze maakte acht jaar deel uit van het parochie bestuur voor het veld liturgie. En Henk was al die jaren lid van het gregoriaans koor. Hij heeft er kort geleden na vijfenveertig jaar afscheid van genomen.

Opgetekend door Gitta Dekker
18 februari 2016.

Voor alle overige herinneringen klik HIER

Eén reactie op “Siero Doe-Het-Zelf”

  1. Daan schreef:

    Ik herinner me de winkel van Siero goed, en meneer Siero ook. Als jochie ging ik daar doosjes resthout halen (later kopen) om mee te timmeren. Ik ben letterlijk met die zaak opgegroeid. Ik bewaar er mooie herinneringen aan.

Reacties zijn gesloten.