Vincent, muzikaal genie

Vincent Cuppen is op 31 oktober 1958 geboren in Nijmegen. In de toen nog nieuwe wijk, Heescheveld. In een groot gezin met acht kinderen was hij de zesde in de kinderrij.

Er was nog wel ruimte in huis voor een piano. In tegenstelling tot zijn broers en zusjes, had Vincent veel belangstelling voor muziek. Hij kreeg al jong les bij een zuster in het klooster van de Dominicanessen aan de Dennenstraat. Die zuster zei, dat het zo mooi was als je de talenten die je gekregen hebt, inzet voor het geloof in de kerk. En dat sprak Vincent aan. Hij werd dirigent van het jongerenkoor van de Maria geboorte kerk aan het Mariaplein in Nijmegen Oost. Op latere leeftijd is hij nog gaan studeren aan het conservatorium in Arnhem. En hij deed daar twee studies tegelijkertijd: piano en schoolmuziek. Hiermee verkreeg hij de bevoegdheid om in het onderwijs op scholen muziekles te geven. Hij heeft in 1983 een baan gekregen bij een Protestantse gemeente in Zetten. In 1985 heeft hij een opleiding logopedie gevolgd. En nu geeft Vincent logopedieles op de HAN. Hij doet dit intussen al 28 jaar.

In de Ontmoetingskerk is hij dirigent van het kinderkoor en sinds het overlijden van Joke Majoor ook van het Gemengd Koor. Hij vindt het dirigeren erg leuk om te doen.

Bij het 40 jarig bestaan van Dukenburg, heeft Vincent op een gedicht van Victor Vroomkoning, de muziek gecomponeerd. En nu met het 50 jarig bestaan, heeft Vincent opnieuw een lied gecomponeerd, maar deze keer tevens de tekst geschreven.

Op 22 april jl is dit lied voor de eerste keer bij de opening van de festiviteiten in het kader van 50 jaar Dukenburg in het wijkcentrum opgevoerd. In oktober zullen meerdere koren het nog eens ten gehore brengen.

Vincent woont al 34 jaar met veel plezier in Dukenburg. Voor zijn kinderen, hij is vader van vijf kinderen, is er altijd van alles te doen. Scouting, sportclubs, de kerk en de scholen, en alles lekker dichtbij. En voor de verdere vrije tijdbesteding, is er hier ook van alles. Vincent noemt dan de Hatertse vennen en het stadspark de Berendonck. Nee, de familie Cuppen gaat niet verhuizen en blijft hier nog fijn wonen.

Gitta Dekker, mei 2016

Voor alle overige herinneringen klik HIER

 

Eén reactie op “Vincent, muzikaal genie”

  1. Jolanda Wagemakers schreef:

    Goedenavond. Ik ben op zoek naar een e-mailadres of andere manier waar ik Vincent Cuppen kan bereiken.
    Ik ben een oud koorlid (Assumptio van de Daniëlskerk) van hem en zijn vrouw Jolanda en heb hem al zeker 35 jaar niet meer gezien of gesproken, totdat ik zijn naam bij dit artikel tegenkwam.
    Kunt u mij alstublieft verder helpen? Bij voorbaat dank.

Reacties zijn gesloten.