Anton van Duinkerkenschool

De Anton van Duinkerkenschool is de eerste lagere school in de wijk Lankforst. De school is vernoemd naar de gelijknamige dichter en hoogleraar (Katholieke Universiteit Nijmegen), een pseudoniem van Willem Asselbergs (1903-1968). Het is de laatste 8-klassige MUWI-school (systeembouw in twee verdiepingen) in Dukenburg. De school opent de deuren op 1 januari 1969. De school start met enkele groepen. In de leegstaande lokalen worden tijdelijk de lagere Nutsschool en de dependance van de openbare lagere school Witte de Witschool uit (Hatert) gehuisvest.  In de zomer van 1969 verhuist de Nutsschool naar haar eigen gebouw en in 1970 verhuist de Witte Witschool naar de Meijhorst.

In 1977 fuseert de Anton van Duinkerkenschool met de lagere school in de Malvert, de Albert Schweitzerschool.  De Anton van Duinkerkenschool sluit haar deuren. De locatie en de naam van de fusieschool is de Albert Schweitzerschool. De sluiting van de school is in het belang van de leerlingen in een aantal stappen doorgevoerd.

Het gebouw is na de sluiting leeg komen te staan. Onbekend is wie tot 1990 in het gebouw is gehuisvest. De huidige gebruiker, het Jungiaans Instituut, is in 1990 in het gebouw gehuisvest.

Hoofd van de school

De heer S.J.M. Tinnebroek   1969 – 1973
De heer G.W.P. van Moorsel   1973 – 1977

Bestuur

Stichting Hatert Dukenburg   1969 – 1977

 

 

 

 

 

Eén reactie op “Anton van Duinkerkenschool”

  1. Joost schreef:

    In dit gebouw heeft volgens mij ook nog de Wilhelmina Bladergroen school gezeten.

Reacties zijn gesloten.