Huize Duckenburg

Café-restaurant Huize Duckenburg geopend

 

restaurant duckenburgNijmegen- Met het doorknippen van een lint en het openen van de voordeur heeft loco-burgemeester Th.D. Smids gistermiddag café-restaurant Huize Duckenburg in Dukenburg officiëel geopend. In een korte toespraak schetste hij de geschiedenis van het historische stukje grond waarop de grote tot restaurant getransformeerde villa staat. In het kasteel dat vroeger op deze plaats stond woonden talloze bekenden, zoals Karel de Stoute, Barlaimont en diverse hooggeplaatste Engelsen die gebruik maakten van de strategische ligging bij de verovering van de stad.

Tegen de vrouw van de heer B.G.J.  Schothuis – eigenaar-exploitant van het bedrijf –  zei de loco-burgemeester: “U zult zich in deze historische omgeving zelf ook wel een kasteelse gaan voelen”. Hij deelde mee, dat Huize Duckenburg over enkele jaren omgeven zal zijn door woningen, waarin zo’n 30.000 mensen zullen wonen. Hij sprak de hoop uit, dat in het nieuwe horecabedrijf iets terug zal worden gevonden van de sfeer van het verleden, “een stukje romantiek”.

In het restaurant is behalve een café met bar en biljart een vergaderzaal, een zaal voor partijen en een restaurantruimte, terwijl buiten een terras aanwezig is.

Bron
Gelderlander 1 juli 1971