Helmut Brockmeijer 1941 –

Bezige bij Helmut Brockmeyer.

Helmut is geboren in Duitsland. Hij heeft daar op de lagere school gezeten en daarna een technische opleiding gedaan. In 1959 verhuist hij met zijn moeder naar Nederland.

In Nederland doet hij nog een H.B.O. opleiding tot werktuigbouwkundige.
En daarna krijgt hij een baan bij Smit Transformatoren. Daar is hij gebleven tot de pensioen gerechtigde leeftijd.

Sinds 1993 woont Helmut aan de 20e straat in Meijhorst. In een atrium woning. Men heeft daar een gezamenlijke tuin. Op mijn vraag of hij hobby’s heeft, moet hij hartelijk lachen. Hij heeft immers zoveel liefhebberijen. Tuinieren staat wel op de eerste plaats en kort geleden heeft hij fruitbomen geplant. Ook heeft hij een kruiden- en moestuin. Doet bovendien graag klusjes in en om het huis. En hij helpt graag anderen.

En dan doet hij ook nog aan hardlopen, dan heb je ook sociale contacten.

Als vrijwilliger heeft Helmut het ook druk.
Voor het bonnenboekje wat in April verschijnt, heeft hij het grafisch ontwerp gemaakt. Op het moment is hij nog druk bezig met een grote affiche om hiermee reclame voor het bonnenboekje zelf te maken.

Op scholen vertelt hij de leerlingen over de technische beroepen om deze te promoten. Door ziekte van zijn vrouw werd hij haar mantelzorger. Nu hij na het overlijden van zijn vrouw dit niet meer is, willen ze hem bij de mantelzorg nog niet kwijt, daar is hij nu ervaringsdeskundige. Bij de Swon is hij dus een veelzijdig helper.

Ook maakt Helmut graag verre reizen. Hij was al in Patagonië, Venezuela, Siberië en in Noorwegen op zoek naar het noorderlicht. Die vakanties zijn nooit erg luxe. Het liefst logeert hij bij de plaatselijke bevolking, omdat je dan meer van het land zelf leert kennen.

Helmut doet ook aan kunst. Hij schildert en doet aan beeldhouwen. Kortom hij verveelt zich nooit.

Gitta Dekker, maart 2016