Angela van der Mast 1950 –

Angela van der Mast, wie kent haar niet?!

Al voor we beginnen valt mij op dat er zoveel houten schijfjes liggen in haar werkruimte.
Angela vertelt mij enthousiast dat dit is voor het project, “Hout van Dukenburg”
Het worden amuletten voor het amulettenspel. Ook is ze druk met stamtafels in het wijkcentrum en met een bladboek, wat een kunstzinnig herbarium wordt. Alles in het kader van het 50 jarig bestaan van ons mooie stadsdeel.
Zo krijgen we al een aardig beeld van een kunstenares die altijd bezig is.

Angela is geboren in Zuid- Limburg.

Ze woont sinds 2001 in de Aldenhof. Waar ze haar huiskamerrestaurantje heeft, op zaterdag om de 14 dagen.
Het loopt nog steeds goed, vertelt ze. Je komt er niet alleen voor het eten, het is bovenal een ontmoetingsplek. Waar ook altijd wel iets kunstzinnigs te beleven valt. Soms een expositie of iets met muziek.Het is een open podium. Uit die bijeenkomsten ontstaan weer vriendschappen die dan weer een eigen netwerk hebben. Zo wil Angela een verbindende factor zijn. Om isolement te doorbreken. Daarom is er ook elke woensdagmiddag een ‘blokje om’. Daar komen ouderen die nog graag in beweging blijven, maar geen grote wandelingen meer kunnen maken.

Daarna is er tijd voor een kopje thee en een praatje.

Angela heeft een opleiding gevolgd voor plastisch kunstenares, waar ze ook een diploma van heeft. En zij is gediplomeerd kok. Na haar studietijd was zij werkzaam in de thuiszorg en administratief medewerker. Daarbij was ze mantelzorger voor haar ouders die al vanaf 1973 in de Weezenhof woonden. Nadat haar ouders waren gestorven, ondervond ze een leegte. Die heeft ze ingevuld met creativiteit als kok en creatief therapeut. Dat alles komt van pas in haar huiskamerrestaurant, waar je mag zijn wie je bent.

Gitta Dekker, maart 2016