Stadspark Staddijk

Morgen opening Stadspark.

Sportpark staddijk jaartal onbekend kopieWethouder J.Massink (Maatschappelijk Welzijn) zal morgen om 16.30 uur de officiele opening verrichten van het noordelijke gedeelte van het Stadspark ”Staddijk”. Aan dit gedeelte is in augustus de laatste hand gelegd.

Met de aanleg werd precies 3 jaar geleden-in augustus 1973- begonnen.

Het noordelijke gedeelte van het Stadspark Staddijk is ongeveer 40 ha groot en omvat de volgende sportvelden:

  • Voetbal: 2 hoofdvelden, 3 bijvelden en 2 half harde oefenvelden;
  • Rugby: 1 hoofdveld;
  • Hockey: 3 velden;
  • Korfbal:2 velden en 1 veld met wissel vak;
  • Tennis: 7 kunststof tennisbanen met uitbreidingsmogelijkheid voor 2 banen.

Het resterende gedeelte van deze 40 ha is in hoofdzaak bestemd voor kinderen, voor ongeorganiseerde sportbeoefening en passieve recreatie. Hier zijn o.a. te vinden: ligweiden, speelhoeken – waaronder één met een veilige water speelgoot (beekje)-en een trimbaan.

Wandelpaden met een totale lengte van ongeveer 2.5 km bieden volop wandelmogelijkheden. Langs de paden is een 30-tal banken beschikbaar.

In het recreatieve terreingedeelte zijn hoogte verschillen aangebracht: het hoogste punt ligt op 4.20m boven het maaiveld. De grote vijver, die omzoomd word door ligweiden, bevat ongeveer 55.000 m3 water. De beplanting bestaat uit ongeveer 450 bomen en 58.500 struiken in gedeeltelijk groenblijvende soorten. Het bos ten zuiden van de sportvelden is gehandhaafd, mede om te dienen als broedgebied voor vogels.

Bron
De Gelderlander 2 september 1976