Lindenberg

Opening Lindenberg Aldenhof

Lindenberg 29-9-2008Getoverd werd binnen en buiten met het voormalig vervallen schoolgebouw in de Aldenhof tot cultureel centrum van Dukenburg en Lindenholt. De Dukenburgse architect Paul Hoeke, de aannemer Berntsen en Braam, de mensen op de werkvloer en alle anderen, die zich er voor hebben ingezet, de buurtbewoners, die meewerkten en mee dachten, ze kunnen trots zijn op deze metamorfose. Het gebouw is ook gehandicaptvriendelijk gemaakt. Getoverd werd er met het interieur. Functionaliteit,ruimtewerking en intimiteit straalt het uit. Een van de trucs is de, gelet op de grootte van het gebouw, zeer ruime toneel- en concertzaal met de verdwijnact van 160 zit-tribunestoelen, die met een schijnbaar moeiteloos gebeuren verdwijnen tegen de wand van de Dukenburgse schouwburg, welke over allerlei elektronische snufjes beschikt.logolindenberg-1
Geluid en belichting zijn van deze tijd. Muziekstudio’s, handvaardigheidslokalen,
een grote spiegelzaal, expositieruimte en een foyer, heus, ze zijn er allemaal te vinden.

                                                                                               Opening

opening-lindenberg-aldenhof

 

Reden genoeg voor feest in de wijk ! Veel belangstelling op de Open Dag voor jong en oud op zondag 25 januari j.l. met diverse demonstraties, open lessen, circus, dans- en korenoptredens. Uitleg werd gegeven over de faciliteiten. Burgemeester d’Hondt en directeur Bart Vaessen gaven een openingsduet ten beste tijdens de officiële ingebruikname op vrijdagavond 23 januari j.l., waarin ze artistiek het bruiloftslied zongen over het koppelen buurt en Lindenberg-Aldenhof. Ze kregen een warm applaus van de vele genodigden, die verder konden genieten van levensliederen, ten tonele gebracht door deelnemers aan de speciaal voor deze gelegenheid gehouden cursus “Ketelbinkie “. Mooie variaties bij hun ontroerende liederen zouden kunnen zijn Zij kunnen het lonken niet laten…naar de Aldenhof ”of ” Toen wij naar de Aldenhof vertrokken…”of “Scheiden doet (b)lijden…”. Vervolgens was er een rondleiding door het gebouw.

Cursussen

Tientallen vakdocenten, theatertechnici, de twee beheerders en andere medewerkers verwelkomen U graag. Voor de jeugd en de volwassenen zijn er cursussen muziek, theater, circus, dans, tekenen, schilderen, vormgeven, boetseren, pottenbakken en beeldend. Voor elk wat wils. Ook de bekende Vrije Werkplaats van de Boerderij Meijhorst op zaterdagochtend is nu op de Aldenhof.

 

Bron:
Trefpunt 18de jaargang no 1 februari 1998
Theo Vermeer