De wijk en het toekomstige winkelcentrum Weezenhof, hebben tot oktober 1971 in de planningen en de maquettes de werknaam “De Vossen” gehad, waarschijnlijk een afgeleide van de nabijgelegen Vossendijk. In december 1970 start de bouw van de “Hippe Hoogbouw” in de Weezenhof met wethouder Theo Peters ‘op de bok’ in een bulldozer. Daarna wordt, om in de nog steeds grote woningbehoefte te voorzien, een dergelijk groot complex ook in de Lankforst neer gezet, ‘De Valckenaer’ genaamd.
Naast de flats bevindt zich de locatie waar het buurtwinkelcentrum zal komen. Dit centrum verrijst niet middenin de wijk, maar uiteindelijk wordt er voor gekozen, om dit centrum direct naast de hoogbouw bij de entree van de wijk te lokaliseren.
De apart gelegen wijk is eerder aangewezen op de noodwinkels in de Aldenhof en winkels in Hatert, als de dichtstbijzijnde voorzieningen. Voor fruit, aardappelen, eieren en tuinaanleg kan men al vanaf het eerste uur terecht in de voormalige stallen van boerderij ‘De Weezenhof’ van Jo Kokke.
In 1977 vangt voor het eerst de kleine tweedehands handel aan, rechtstreeks vanuit huis, zoals in “t Kamertje” gebeurt. Deze verkoop van gedragen dames-, kinder- en babykleding is een initiatief van een aantal aan huis gebonden jonge moeders. Twee avonden in de week is ‘de zaak’ geopend, en wel op maandag en woensdag van 20.00 uur tot 22.00 uur. Inbreng en tevens verkoop kan ook op de dinsdagmiddag van 13.00 – 15.00 uur. In 1998 begint tuincentrum Kokke, gelegen bij boerderij de Weezenhof. Naast de oorspronkelijk agrarische bezigheden, worden in de loop der jaren diverse nieuwe producten en diensten aan het assortiment toegevoegd. Deze uitbreiding vindt plaats vanaf de bouw van het stadsdeel Dukenburg in 1966 tot en met de laatste boomkwekerij van de oudste zoon, die pa Kokke opvolgt. De winkel in de voormalige stallen is al vanaf de start succesvol.
De eerste bezetting in het winkelcentrum wordt: de horeca voorziening café-bar Pierrot, groentewinkel Gerry Maters, de supermarkt van Ton en Ans Uffing, kapperszaak Emmy, de drogist, een stomerij, slagerij van Haren, een Chinees, twee banken, een winkel voor huishoud artikelen, de speelgoed winkel van Hendriks, warme bakker Ger Hendriks en de verf en behang winkel van Van Summeren.