Maisonnettes: renovatie, sloop en nieuwbouw

Renovatie maisonnettes Malvert

Standvast Wonen heeft 120 maisonnettewoningen in Malvert volledig gerenoveerd. De woningen zijn verdeeld over vijf gebouwen aan de 82e t/m 86e straat. Begin juni 2013 is begonnen met de proefwoning in de 85e straat. Deze was half augustus klaar. Vanaf 5 augustus 2013 is gestart met de overige woningen. De renovatie van alle maisonnettes was 1 maart 2014 klaar.

Renovatie Malvert Maisonnettes 2

De kunstbank: een gezamenlijk project

Werkzaamheden Zowel de buitenzijde van de gebouwen als de binnenzijde van de woningen werden volledig vernieuwd. Alleen het casco van de gebouwen bleef staan. De gevels werden voorzien van aluminium kozijnen en panelen. De woningen kregen een volledig nieuwe indeling. Naast een woonkamer met keuken beschikken de woningen op de 1e woonlaag over 3 slaapkamers en op de 2e woonlaag over 2 slaapkamers. Verder worden de keuken, het toilet en de badkamer vernieuwd. Ook alle gas-, water- en elektravoorzieningen zijn nieuw, evenals de CV-installatie met HR-ketel. De woningen kregen HR++ glas en de gevel, vloeren en het dak werden goed geïsoleerd. De woningen op de 1e woonlaag hebben energielabel A en op de 2e woonlaag energielabel B. Dit betekent dat de energielasten laag zijn. In de plint van de 83e straat komt een ontmoetingsruimte voor bewoners. Deze ruimte wordt gebruikt voor vergaderingen en wijkactiviteiten.

Verhuur De maisonnettes werden in fases verhuurd via Entree. Van alle 120 woningen worden er 22 aangeboden aan de huidige huurders van de maisonnettes. Enkele woningen worden direct toegewezen aan werkende jongeren. Het gaat om jongeren vanaf 23 jaar die zich hebben aangemeld via Opmezelfwonen.nl.

Naast de renovatie van deze maisonnettes zijn als onderdeel van het totaalplan van het gebied ook een aantal complexen gesloopt. Hiervoor in de plaats is of wordt in de toekomst nieuwbouw gerealiseerd.

 

Bron: www.Gewoon Malvert.nl